MİT'ten MOSSAD OPEREASYONU

TAKİP ET

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, özel dedektifler aracılığıyla İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi satan 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

İsrail İstihbaratı MOSSAD'ın Türkiye'deki faaliyetlerini takip ettiği belirlendi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla izledi ve bu kişilerin bilgilerini satarak casusluk yaptıklarını tespit etti.

MOSSAD'ın faaliyetleri: Biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümantasyon, canlı takip ve takip cihazı yerleştirme

Operasyon kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümantasyon, canlı takip ve takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerde bulunduğu belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda 9 şüphelinin MOSSAD'a bilgi sattığı tespit edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, 9 şüphelinin özel dedektifler aracılığıyla edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattığı ortaya çıktı.

Eş zamanlı operasyon: İstanbul ve İzmir'de gözaltına alınan 7 şüpheli

Bu gelişmeler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si yakalanırken, diğer 2 şüphelinin daha önce aynı soruşturma kapsamında tutuklandığı belirlendi.

MİT'in önceki operasyonu: Aralık 2022'de MOSSAD'ın 68 kişilik ekibine yönelik operasyon düzenlenmişti

Bu olay, MİT'in geçtiğimiz Aralık ayında MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik düzenlediği operasyonun devamı niteliğinde. O operasyonda yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.