MOSAD Ajanı İmam Kılığında

TAKİP ET

Mossad casuslarından Suriyeli S.T'nin, geçen yıl Hatay Kırıkhan'da camide namaz sonrası vaaz verdiği ortaya çıktı

Suriyeli Vaizin Gizemli Kimliği

Türkiye'de, MİT ve Emniyet'in ortaya çıkardığı Mossad casuslarına dair şaşırtıcı detaylar gün yüzüne çıktı. Suriye uyruklu S.T.'nin, Hatay Kırıkhan'daki bir camide vaaz verdiği belirlendi. Bu gelişme, "ajanlık" algılarını tamamen değiştirdi.

Kırıkhan'daki Şüpheli Faaliyetler

Yerel kaynaklara göre, Suriyeli S.T'nin Kırıkhan'daki varlığı, gözaltına alınmasının ardından medyaya yansıyan fotoğraflarla ortaya çıktı. Kırıkhanlı M.E.Ç., S.T.'yi tanıdığını ve onun camide sohbetler düzenlediğini anlattı.

İki Işıklı Camii'nde Yaşananlar

M.E.Ç. İki Işıklı Camii'ndeki deneyimlerini paylaştı: "Ramazan ayında bu kişi teravih sonrası camide kalanlarla sohbet ediyordu. Ayet ve hadisler okuyarak, Arapça vaaz veriyordu. Ben de bu sohbetlere katıldım."

Gece Camide Kalan Yabancılar

M.E.Ç., "Bu kişiler gece camide kalıyorlardı. Gündüzleri ne yaptıklarını bilmiyorum ama akşamları dini sohbetler yapıyorlardı," dedi.

Diyarbakır'dan Gelen Manevi Destekçiler

Bir başka Kırıkhan sakini, Suriyeli S.T'nin kendilerine Diyarbakır'dan geldiklerini ve depremzedelere manevi destek sunduklarını aktardı. Şüpheli davranışlar görmediklerini, hadis ağırlıklı sohbetler yaptıklarını belirtti.

Savcılık Harekete Geçti: 15 Tutuklama

Savcılık, 46 şüpheli üzerinde yürütülen soruşturmada 34 kişinin işlemlerini tamamladı. 26 kişi "Askeri ve siyasal casusluk" suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerden 15'i tutuklandı, 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Geri kalan 8 şüpheli ise sınır dışı edilme işlemleri için ilgili kuruma teslim edilecek.