Musk'ın Twitter Mavi Tık Projesi Başarısızlık Yolunda

TAKİP ET

Elon Musk'ın Twitter'ın yeni sahibi ve CEO'su olarak yaptığı en büyük değişikliklerden biri olan bazı kullanıcıların eski doğrulama onay işaretlerini kaldırma kararı kaotik bir başlangıç yaptı.

Elon Musk'ın Twitter'ın yeni sahibi ve CEO'su olarak yaptığı en büyük değişikliklerden biri olan bazı kullanıcıların eski doğrulama onay işaretlerini kaldırma kararı kaotik bir başlangıç yaptı.

Twitter'ın ikonik mavi onay işaretleri bir zamanlar internet nüfuzunun statü sembolleriydi. Şimdi ise pek çok ünlü için bir utanç işaretine dönüştü.

Geçen hafta Musk, aralarında ünlüler, gazeteciler ve politikacıların da bulunduğu ve daha önce bu işaretleri ücretsiz olarak alan kullanıcıların Twitter profillerinden bu işaretleri kaldırmaya başladı. Birçok tanınmış isim ödeme yapmayı reddetti. Ardından Musk, açıklanamaz bir şekilde bazı ünlülere bu onay işaretlerini geri vermeye başladı. Bu da ünlülerin hesaplarının, çoğu trol ve Elon hayranı olan Twitter Blue aboneleriyle karışması anlamına geliyordu ki bu da daha fazla kafa karışıklığına yol açtı.

Aktör Ian McKellen Cumartesi günü attığı tweet'te "İsmimin yanında gizemli bir şekilde yeniden beliren mavi rozete tıkladığınızda ima edilenin aksine, bu "onur" için para ödemiyorum" dedi.

Geçmişte, McKellan gibi etkili isimlere kimliklerini Twitter'da doğruladıktan sonra ücretsiz olarak onay işareti veriliyordu, böylece kullanıcılar bu tanınmış kişilerin gerçekten söyledikleri kişi olduklarını ve sahtekar olmadıklarını biliyorlardı. Musk eski yöntemi elitist bir "lordlar" ve "köylüler" sistemi olarak eleştirdi ve bunun yerine, aylık Twitter Blue aboneliği için ödeme yapan herkesin onay işareti almasına izin verme sözü verdi; bu abonelik size doğrulamanın yanı sıra tweetleri düzenleme, 280 karakterden fazla tweet yazma ve tweetlerinizin arama sonuçlarında ve yanıt sıralamalarında ilk sırada çıkmasını sağlama gibi diğer özellikleri de sunuyor.

"İnsanlar güce sahip olsun! Mavi için aylık 8 dolar." Musk, Twitter'ın yeni CEO'su olarak 1 Kasım'da attığı tweet'te böyle yazdı.

Ancak, Musk'ın ödeme karşılığı doğrulama işareti şemasının sorunu, şu ana kadar yeterli kişinin ödemeye istekli olmaması. Bu nedenle, eski yöntem gibi, Twitter önemli kişilere onay işaretlerini ücretsiz veriyor - ancak bu sefer bazı ünlüler bu işareti istemiyorlar.

twitter Elon Musk Mavi Tik