Naylon Fatura Skandalı! 100 Şirket İnceleme Altında

TAKİP ET

İzmir'de, vergi kaçırmak isteyen firmalara mal ve hizmet olmaksızın fatura kestikleri iddiasıyla başlatılan operasyonda 100'e yakın şirket inceleme altına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlayan soruşturmada 17 kişi gözaltına alındı. İki firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İzmir merkezli gerçekleşen operasyonda, naylon fatura kestikleri öne sürülen şirketlerle ilgili şok detaylar ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin İzmir’de kurdukları 5 şirket adına, vergiden ya da vergi denetiminden kaçınmak isteyen firmalara, karşılığında komisyon almak üzere gerçekte hiçbir mal veya hizmet vermeksizin fatura düzenledikleri kaydedildi.

100’e Yakın Firma Hesapları İnceleme Altında

İncelemelerde, zanlıların 100’e yakın firma için e-fatura düzenlediği tespit edildi. Bu şirketlerin hesaplarının incelendiği ifade edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

10 Milyar Liralık Sahte Fatura Çıktı!

Operasyonda, çeşitli firmalar adına kesilen 10 milyar 978 milyon 367 bin 665 liralık e-fatura, 5 bin 745 imzalı senet, 987 tahsilat makbuzu ile 40 çekin de aralarında bulunduğu sahte belge ve kıymetli evraka el konulduğu açıklandı. Ayrıca 94 kaşe, 20 POS cihazı, ruhsatsız tabanca, av tüfeği ile 68 fişek bulundu.

Sonuç olarak, İzmir merkezli gerçekleşen ve 100’e yakın şirketin inceleme altında olduğu “naylon fatura” operasyonu, milyarlarca liralık sahte fatura ve belgenin ortaya çıkmasıyla büyük yankı uyandırdı. Soruşturmanın genişletildiği ve yeni detayların gün yüzüne çıkması bekleniyor.