New York, Şişmanlara eşitlik tasarısı kabul edildi

TAKİP ET

New York City, kilo ayrımcılığını yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı ve bu, ABD'deki eşitlik hareketine güç veren ırk ve cinsiyet mücadelesinin bir parçası olarak büyümeye devam ediyor.

New York City, kilo ayrımcılığını yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı ve bu, ABD'deki eşitlik hareketine güç veren ırk ve cinsiyet mücadelesinin bir parçası olarak büyümeye devam ediyor.

Araştırmalar, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 40'ından fazlasının obez olduğunu ve kilo ayrımcılığının yaygın olduğunu gösteriyor, özellikle kadınlar için daha düşük ücret ödenmesi gibi ayrımcılıklar ortaya çıkabiliyor.

New York Şehir Meclis Üyesi Shaun Abreu, kilo ayrımcılığının "insanların sessizce taşımak zorunda kaldığı bir yük" olduğunu söylüyor ve bu yasayla birlikte restoranlarda, sinemalarda oturmakta güçlük çeken, ev sahipleri tarafından reddedilen ve belediye bisikletlerinde ağırlık limitlerini aşan kişilerin haklarını korunacak.

Abreu, pandemi sırasında 18 kilo aldığını ve bu nedenle kilo ayrımcılığıyla daha fazla karşılaştığını belirtti ve soruna karşı bir önlem olmadığı için sorunların arttığını söyledi.

Yasa, New York'ta barınma, iş yeri ve toplu konut dahil olmak üzere 27 özelliğe dayalı ayrımcılığı zaten yasaklayan insan hakları yasasına ağırlık ve boyu da ekliyor.

Bu yasanın New York'ta imzalanması bekleniyor ve diğer şehirleri ve eyaletleri de aynı yönde hareket etmeye teşvik edeceği umuluyor. Michigan'da işyerinde kilo ayrımcılığı zaten 1976'da yasaklanmış durumda ve San Francisco ve Washington DC gibi bazı şehirlerde de benzer düzenlemeler var.

Meclis Üyesi Abreu ile yasa tasarısı üzerinde çalışan bir derneğin direktörü Tegan Lecheler, kilo ayrımcılığının bir sağlık sorunu değil, medeni haklar sorunu olduğunu belirtiyor.

ABD Dünya Kilo Ortalaması

 

ABD'nin kilo ortalaması, son verilere göre yetişkinler için ortalama ortalama 88.6 kilo iken

New York'un kilo ortalaması ise yaklaşık 80 kilogramdır.

Dünya kilo ortalaması ise bölgesel farklılıklara bağlı olarak değişmekle birlikte, ortalama olarak yetişkinler için ortalama 62 kilogramdır. 

new yorker new york new york saat new york times new yorker fotoğraflar Kilo Şişman