Nusret'e Irkçılık ve Cinsiyet Ayrımcılık Davası

TAKİP ET

ABD medya kuruluşu Insider'a konuşan davacılar, Nusret Gökçe'nin restoranlarında cinsiyetçi bir ortam olduğunu ve çalışanların milliyetlerine göre ayrımcılık yapıldığını öne sürdü. Bazı kadın çalışanlar, kendilerinin "dekolte" giymeye zorlandığını ifade etti.

ABD medya kuruluşu Insider'a konuşan davacılar, Nusret Gökçe'nin restoranlarında cinsiyetçi bir ortam olduğunu ve çalışanların milliyetlerine göre ayrımcılık yapıldığını öne sürdü. Bazı kadın çalışanlar, kendilerinin "dekolte" giymeye zorlandığını ifade etti. Insider'ın incelemeleri sonrasında, Gökçe'nin ve restoranlarının daha karanlık bir yönü ortaya çıktı. İki şehirde açılan yedi dava konuşan dokuz eski çalışan, Gökçe'nin şöhret ve paraya takıntılı olduğunu belirtti. Eski çalışanlar, emek sömürüsüne ek olarak iş ortamında testosteron ağırlıklı bir kültür olduğunu da söyledi.

Nusr-Et Miami'de rezervasyon sorumlusu olarak çalışmış bir kadın, "Size uygulanması gerekenden çok daha az saygı duyulduğunu hissediyorsunuz, saygı duyulmuyordu" dedi. Bazı eski çalışanlar, Türk olmayan çalışanlara kötü muamele yapıldığını ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını da öne sürdü. 2021 yılında dava açan Angelo Maher adlı bir eski çalışan, "Kovid-19 yasakları kalktıktan sonra, çok iyi çalışmama rağmen beni işe geri almadılar. Ancak Türk çalışanları yeniden işe aldılar" diye konuştu. Maher, kendisine ırkçı hakaretler yapıldığını da iddia etti.

Nusr-Et Miami'de çalışan bir kadın, erkek çalışanların kendisini taciz ettiğini ve daha dekolteli giyinmesi konusunda uyarıldığını söyledi. Nusr-Et New York'ta eskiden barda çalışan Elizabeth Cruz adlı bir kadın ise, "Genel müdür işteki ilk günümde kısa etek, yüksek topuklu ve göğüs dekolteli giyinmemi istedi" dedi. Müdürün kendisine cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerde bulunduğunu dile getiren Cruz, "O dönemde restoranda çalışan bir Türk kadın çalışan ise normal üniformasıyla geliyordu" yorumunu yaptı. Cruz'un dava süreci devam ederken, Insider'ın haberinde Ocak 2020'de Melissa Compere adlı eski bir çalışanın da dava açtığı belirtildi. Compere, kadın olduğu için terfi almadığını iddia etti.

nusret nusret gökçe nusret nereli nusret fiyat listesi nusret arsel Taciz Irkçılık