Paris'te Aşk .İspanyada Taciz başkadır

TAKİP ET

İspanya'da polis, canlı yayın sırasında bir gazeteciye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla bir adamı tutukladı. Olay, İspanya'nın futbol federasyonu başkanı Luis Rubiales'in Dünya Kupası galibi Jenni Hermoso'yu dudaklarından öpmesi skandalının yol açtığı cinsiyetçilik tartışmalarına karıştığı bir dönemde meydana geldi.

Salı günü Isa Balado, Cuatro kanalı için Madrid'deki bir soygunu haberleştirirken bir adam arkasından yaklaştı ve hangi televizyon kanalı için çalıştığını sormadan önce poposuna dokundu.

Balado, canlı yayının ortasında olduğunu ve haberine devam etmeye çalıştığını ancak sunucu Nacho Abad'ın adamı kameranın önüne koyması konusunda ısrar ettiğini açıkladı. Balado adamla yüzleşerek ona işini yapmaya çalıştığını söyledi.

Adam uzaklaşırken, başını eğen kadının başına dokunmaya çalıştı. Adam sokakta oyalanmaya devam etti ve bir kez daha ona yaklaşarak suçlamalarını duyduğunu ve "doğruyu söylemesi" gerektiğini söyledi.

Balado, adamın daha fazla dikkatini çekmek istemediği için yayının kesilmesini istedi.

Polis, eski adıyla Twitter olan X üzerinden yayınladığı mesajda bir adamın canlı yayında bir muhabire cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu.

Cuatro'nun sahibi olan Mediaset Espana, "her türlü taciz ya da saldırganlığı kategorik olarak reddediyoruz. 'En boca de todos' muhabiri Isa Balado'nun bugün maruz kaldığı kesinlikle tahammül edilemez durumdan sonra kendisine tam destek veriyoruz."

Çalışma Bakanı Yolanda Diaz olayın cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.

"Gazetecileri bu tür cinsel saldırılara maruz bırakan maçoluktur ve saldırganlar kamera önünde pişmanlık duymuyorlar" diye yazdı.

Eşitlik Bakanı Irene Montero Balado'ya desteğini gönderdi.

"Rızasız dokunma cinsel şiddettir ve cezasızlığa yeter diyoruz" dedi.

 

Kaynak:

 

 

İspanya Taciz Canlı Yayında Taciz