ROMANYA'DA HUZUREVİ SKANDALI SONRASI BAKAN İSTİFA ETTİ

TAKİP ET

Ortaya çıkan huzurevi skandalından sonra, Romanya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Marius Budăi, İstifa etti.

Savcılar, Bükreş yakınlarındaki üç bakım merkezinde, yaklaşık 100 yaşlı sakinin devlet yetkilileri ve özel şahısları içeren bir suç şebekesinin elinde açlık, işkence ve istismarla karşı karşıya kaldığı korkunç koşullar hakkında soruşturma başlattı.

Sosyalist Başbakan Marcel Ciolacu istifa hakkında, "Avrupa'nın her konsolide demokrasisinde bu doğal bir tepkidir," dedi.

Budăi geçen hafta, skandalın patlak vermesinin hemen ardından, huzurevlerini kapatma yetkisi olmadığını ve istifa etmek için bir nedeni olmadığını söylemişti, Aile Bakanı Gabriela Firea da aynı şeyi ifade ederek istifa etmeyeceğini açıklamışı.

Salı günü Budăi istifasının "önemli olmadığını" söylerken, Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis Vilnius'taki NATO zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada "siyasi olarak kimin suçlu olduğunu bilmediğini, ancak bunun görüleceğini" söyledi.

Ilfov ilçesindeki huzurevlerinde yaşanan bu durum ardından hükümet, her ilçeyi kontrol etmek ve personelin işlerini nasıl yürüttüğünü denetlemek üzere çalışma grupları oluşturdu ve

Bu kontrollerin bir sonucu olarak, bu hafta ülke genelinde huzurevi kapatıldı.

Bükreş'in kuzeyindeki Ilfov'da bulunan üç barınaktaki yaşlılar insanlık dışı koşullarda, dövülmüş, ilaçsız ve yiyeceksiz çalışmaya zorlanmış halde bulundu. 

Romanya Huzurevi