RUSYA HAZİRAN DARBESİ : PATRİK TOPA GİRDİ ,PUTİN'DEN DİKTATÖR KALSİKLERİi

TAKİP ET

​​​​​​​Ukrayna'ya çoğunluğu Hristiyan Ortodoks olan halkı öldürmek ve yağmalamak için Rus askerlerini kutsayarak cennet vaat eden  Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill, Ukrayna'da özel askeri harekat (Rus tarafının Ukrayna işgalini adlandırma şekli)devam ederken ülke içinde fitne çıkarmanın, gerekçesi olmayan en büyük suç olduğunu açıkladı.

Patrik Kirill’in yazılı açıklamasında, “Bugün kardeşlerimiz, özverili şekilde görevlerini yerine getirirken ve cephelerde savaşıp ölürken, düşmanlar Rusya’yı yok etmek için her türlü çabayı sarf ederken, ülke içinde fitne çıkarmak hiçbir gerekçesi olmayan en büyük suç” diyen patrik ,Kardeşlerine karşı silah doğrultmaya hazır olan herkese bu fikri değiştirme çağrısında bulunarak ,birliği korumaya davet ederek ülke liderinin, huzursuzluğu önleme çabalarına destek verdiğini açıkladı.

Ancak Patrik isyancıların Ukrayna’da savaşan ve yetersiz ve kalitesiz mühimmat yüzünden ölen paralı askerler olduğu gerçeğini hatırlamadı.
 


Putin’den klasik diktatör açıklaması

 

Darbe girişimi devam ederken halka hitap eden Rusya Devlet Başkanı Putin, "Şu anda, halkımızın geleceği belirleniyor ve tüm güçlerin birleşmesi gerekiyor, her türlü kavgayı bir kenara atmak lazım ve her türlü fitne, ölümcül tehdittir, eylemlerimiz çok sert olacak" dedi.

İktidara geldiğinden beri batının parlatması ve desteği ile ayakta duran ve satın aldığı kişilerle Çeçen savaşları dışında gerçek bir başarı gösteremeyen Putin’in konuşmasındaki tek gerçek cümle ise,

'Aşırı hırslar ve kişisel çıkarlar, kendi ülkeye ve kendi halka karşı ihanete yol açtı'

 

 

rusya darbe rusya darbe 1993 rusya darbe gecesi ne yaptı rusya darbesi