RUSYA KİEV'İ VURDU EN AZ 4 ÖLÜ

TAKİP ET

Kiev'de gerçekleşen Rus füze saldırısında en az dört kişi hayatını kaybetti ve batı Ukrayna kentinin sivil altyapısına yapılan en büyük saldırı olduğu açıklandı. Devlet Başkanı Zelenskiy, kurtarma ekiplerinin hayatta kalanları aradığı binaları gösteren bir video paylaşarak olaya müdahale edileceğini belirtti.

Telegram uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada ise "Maalesef yaralılar ve ölü sayısı var. Ailelere başsağlığı diliyorum. Düşmana kesinlikle bir yanıt verilecek" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, saldırıda dört kişinin hayatını kaybettiğini ve 32 kişinin yaralandığını açıkladı. Kurtarma ekipleri olay yerinde çalışmalarına devam ediyor. Acil servisler, enkazdan yedi kişiyi kurtardıklarını ve 64 kişiyi tahliye ettiklerini belirtti.

Lviv Belediye Başkanı Sadovyi, sivil altyapıya yönelik yapılan en büyük saldırı olduğunu ve şehrin yaklaşık 700.000 kişilik nüfusunun arttığını söyledi. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya'nın Karadeniz'den fırlattığı Kalibr füzeleriyle Lviv'e saldırdığını açıkladı. Açıklamada, on füzeden yedisinin düşürüldüğü belirtildi. Saldırıda birkaç konut, bir ofis merkezi, bir öğrenci kampüsü ve bir okul zarar gördü

ukrayna savaşı son durum ukrayna savaşı ukrayna savaşı ne zaman başladı ukrayna savaşı bitti mi ukrayna savaşı ne zaman biter Kiev Rusya