"Tarlada Sıfır Atık" projesiyle, zirai atıkların geri dönüşümü sağlanıyor

TAKİP ET

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, "Sıfır Atık" projelerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, S.S. Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile iş birliği içinde yürütülen "Tarlada Sıfır Atık" projesiyle, zirai atıkların geri dönüşümü sağlanıyor.

Proje kapsamında, tohumdan hasada kadar geçen sürede meydana gelen zirai ve tarımsal atıklar ile atık plastikler geri dönüşüme kazandırılıyor. Kooperatif bünyesinde bulunan 13 köyde hayata geçirilen projede, zirai ve tarımsal atık toplayan kooperatif üyelerine, her 500 kilogram başına bir Balıkesir Kuzusu hediye ediliyor.

Geçtiğimiz yıl başlatılan proje kapsamında, 10 bin 730 kilogram atık toplandı. Toplamda 20 adet Balıkesir Kuzusu dağıtılan programda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, her kuzu başına kadın üreticilere 50'şer adet ot balyası hediye etti.

Başkan Yılmaz, projenin önemine değinerek, "Türkiye, bir sıfır atık kampanyası başlattı. Bende uluslararası bir beyanname imzaladım. Biz, dünya Sıfır Atık Beyannamesi'ne katılıyoruz dedik. Balıkesir olarak gönülden destekliyoruz. 500 kilogram toplayan her kadınımıza birer kuzu hediye etmiştik. Bu sefer geçen yıl vermiş olduğumuzun iki katını veriyoruz. Emeği geçen bütün kadınlarımızı tebrik ediyoruz." dedi.

Kooperatif Başkanı Berrin Yetkin Var ise, "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin, ülkemizde yaygınlaştırdığı 'Sıfır Atık' projelerine biz, kırsal olarak nasıl cevap veririz diye düşündük. Sorumlu önder kadın çiftçilerimiz alsın, tartsın ve 500 kilogram olduğunda biz 1 Balıkesir Kuzusu hediye edelim dedik. Yaptığımız bütün projelerde belediye başkanımızın kapısını çalıyoruz. Biz, ne zaman kadınlarla üstleniyoruz desek, başkanımız 'Tamam, siz yaparsınız' diyor." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da projenin anlamlı olduğunu belirterek, "Belediyecilik bu tip hizmet ve dokunuşlarla çevre duyarlılığı anlamında özellikle kooperatiflerle yapmış olduğu iş birlikleri anlamlı oluyor. Hayırlı, uğurlu olsun. Büyükşehir Belediyemize bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

tarlada sıfır atık Balıkesir