Ticaret Bakanlığı İnfluencer'lara Sertifika Zorunluluğu Getiriyor

TAKİP ET

Reklamları Denetleyecekler! Ticaret Bakanlığı İnfluencer'lara Sertifika Zorunluluğu Getiriyor

Ticaret Bakanlığı, tüketicileri korumak amacıyla yeni bir düzenlemeye gidiyor. Buna göre artık influencer'lar, Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu iş birliğinde oluşturulacak "Influencer Sertifika Programı"ndan sertifika almak zorunda olacak. Sertifika almayan influencer'lar artık reklam yapamayacak.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, sertifika sahibi influencer'ların sorumluluk içerisinde davrandığına dair reklam verenlere bir güvence sağlanmış olacak. Böylelikle tüketiciler yanıltıcı reklamlara karşı korunmuş olacak.

Uzmanlar, influencer reklamlarının tüketici tercihlerini yönlendirmede büyük etkisi olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle denetimlerin artırılmasının yerinde bir karar olduğunu belirtiyorlar.

Ticaret Bakanlığı'nın diğer planları arasında ise Tüketici Hakem Heyetleri'nin 81 il merkezinde tek çatı altında toplanması yer alıyor. Böylece tüketici sorunlarının daha hızlı çözülebileceği ifade ediliyor.

Ayrıca çevreci üretim ve tüketim konularında bilinçlendirme kampanyaları yapılacak. Çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere hassas tüketici gruplarının korunmasına yönelik önlemler alınacak.

Tüketici şikayetlerinin çözümü için Tüketici Şikayetleri Platformu kurulacak. Böylece şikayetler çok daha hızlı ele alınabilecek.