TOKİ'de Yüzde 25 İndirim Fırsatı

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda güncel konular hakkında bilgi verdi. Konut fiyatlarının arz talep dengesini sağlamak için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, TOKİ için bir indirim kampanyasını duyurdu.

Özhaseki, TOKİ'nin Haziran 2022'ye kadar gerçekleştirilen konutlar için bir kampanya başlatacağını ve borcunu peşin ödemek isteyenlere %25 indirim yapılacağını ifade etti.

TOKİ'den İndirim Haberi
Bakan Özhaseki, konuşmasında "Yüzde 25 indirim fırsatı var. Peşin ödeme yapan vatandaşlar, borçlarının %25 daha azını ödeyerek borçlarından kurtulabilecekler. Örneğin; 1 milyon lira borcu olan bir vatandaş, ancak 250 bin lira nakit parası olan bir vatandaş da bu indirimden yararlanabilir. İndirim miktarıyla orantılı bir şekilde faydalanabilir." şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki'den TOKİ Duyurusu
Özhaseki, kampanya takviminin 21 Eylül ile 19 Ekim 2023 tarihleri arasında geçerli olacağını belirtti.

Ayrıca, Bakan, 200 bin konutun inşasının başladığını ve TOKİ'nin güçlü bir kurum olduğunu, son depremde de başarılı bir performans sergilediğini vurguladı. 40 bin konutun da 2-3 ay içinde depremzedelere teslim edileceğini açıkladı.

Pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşı gibi olaylarla birlikte depremin her şeyi etkilediğini, arz talep dengesini bozduğunu söyleyen Özhaseki, daha fazla konut arzı yapmaları gerektiğini ve özellikle kentsel dönüşümle bu süreci hızlandıracaklarını belirtti.

Bakan, konuşmasının devamında, "Tüm hazine arazilerini tarayarak uygun olanları konut arzına sunmayı planlıyoruz. Daha fazla arz sağladıkça konut fiyatlarının düşeceğini göreceğiz. İnsanlar ev alırken iki kat daha fazla ödeme yapmak zorunda kalıyorlar. 2-3 yıl içinde dengeyi sağlayarak fiyatların düşeceğini göreceğiz." şeklinde sözlerini tamamladı.