Toyota'da yeni sorun 580 bir araç geri çağrıldı

TAKİP ET

Son gelişmeye göre, Toyota Motor, Japonya'nın ulaştırma bakanlığına 580,000'den fazla aracı kapsayan bir geri çağırma bildirisi sundu. Geri çağırma, park freni pedalındaki bir montaj hatasından kaynaklanan güvenlik endişeleri nedeniyle yapılmıştır.

İki belirli modeli etkileyen bu geri çağırma, Mayıs 2015 ile bu yılın Mart ayı arasında üretilen Sienta ve Japan Taxi modellerini içeriyor.

Ulaştırma bakanlığının açıklamalarına göre, sorun park freni pedalındaki bir civatada yeterince sıkı bir şekilde bağlanmamış. Bu durum, park freninin düzgün çalışmamasına veya istenmeyen bir şekilde frenin sürekli olarak devreye girmesine neden olabilir.

Geri çağırma, daha fazla sorunu Sienta modellerinde ele alıyor, bu durumda geri çağrıya tabi olan 405,000'den fazla araç bulunuyor. Bu durumda, ön cam kalıplarının su girişini etkili bir şekilde önleyememesiyle ilgili. Ulaştırma bakanlığı, yağmur suyunun sızabileceğini ve telleri ıslatarak aracın hareket halindeyken elektrikli kayar kapının açılmasına neden olabileceğini belirtiyor.

Şu ana kadar bu endişelere bağlı herhangi bir kaza rapor edilmemiş olsa da, ulaştırma bakanlığı 36 arıza raporu aldığını belirtiyor. Toyota ise ücretsiz incelemelerin ve gerekli olduğunda parça değişimlerinin yapılacağını taahhüt ediyor.