Trump'a Tecavüzden beraat Hakaretten Ceza

TAKİP ET

Gazetesi köşe yazarı Gene Carroll, eski ABD Başkanı Donald Trump'a karşı açtığı bir dava sonucunda bugün Manhattan'daki federal mahkemeden mutlu ayrıldı. 

Gazetesi köşe yazarı Gene Carroll, eski ABD Başkanı Donald Trump'a karşı açtığı bir dava sonucunda bugün Manhattan'daki federal mahkemeden mutlu ayrıldı. 

Jüri, Trump'ın Carroll'a saldırdığını ve ardından onu karalamakla suçladığını buldu ve Carol'a beş milyon dolarlık tazminat ödemesine karar verdi. Trump, kararı bir utanç olarak nitelendirdi. 

Carol, Trump tarafından 1990'ların ortalarında bir mağaza soyunma odasında tecavüze uğradığını iddia etmiş ancak jüri, tecavüz suçlamasını için yeterli delil olmadığına karar vermesine rağmen , Trump'ın Carol'ın tecavüz iddialarını kamuoyuna açıklamasının ardından onu karalamak ve hakaretten mahkum etti.

Eski Başkan Trump bu dava dışında , sınıflandırılmış belgeleri yanlış yönetmek, 2020 seçimlerini etkilemeye çalışmak ve 2021'deki ABD Kongre baskınına kışkırtmakla suçlanıyor ve bu suçlamalar kabul edilirse hapis cezası alabilir.

Trump sözcüsü yaptığı kısa açıklamada, kararı temyiz edeceklerini ve sonunda kazanacaklarına emin olduklarını söyledi.

 

Dava Özeti:

Jean Carroll, 2019 yılında, Donald Trump'ın kendisini 1990'ların ortalarında New York'taki bir mağazanın değişme odasında tecavüz ettiğini iddia etti. 


Donald Trump, Jean Carroll'u yalan söylemekle suçladı ve onu "dolandırıcı" olarak nitelendirdi. Ayrıca, onu "tam bir yalan söyleyicisi" olarak tanımladı ve kitabının satışını arttırmak için yalan söylediğini iddia etti. Trump, ayrıca Carroll'u tanımadığını ve onun iddialarının "iğrenç" olduğunu söylemişti.

jean carroll jean carroll comedian jean carroll young jean carroll trump jean carroll 1990 Donald Trump Taciz Tecavüz