TÜRK KIZILAY'INA İLK KADIN BAŞKAN

TAKİP ET

Kızılay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır satışları nedeniyle tepki çekmiş ve Genel Başkan Kerem Kınık'ın istifası sonrası olağanüstü genel kurul kararı alınmıştı. Bugün Ankara Etimesgut Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul'da ise Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz tek aday olarak yer alacak

Yaklaşık 800 delegenin oy kullanacağı seçim sonucunda, Yılmaz 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı olacak.

Prof. Dr. Yılmaz, Türk Kızılay yönetim kurulunda 2015 yılından bu yana görev almakta ve eski Genel Başkan Kerem Kınık'ın istifasının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı'na vekâlet etmektedir. Ayrıca, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniği'nde eğitim görevlisi olarak çalışmaktadır. Evli ve üç çocuk annesi olan Prof. Dr. Yılmaz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlamıştır.

Kızılay, 1868 yılında "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulmuş ve savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere yardım etmek için faaliyet göstermiştir. Kuruluş, 1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti", 1923'te "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti" adını almış, 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" olarak değişiklik göstermiştir. Kuruluşa "Kızılay" adını ise Atatürk vermiştir.

prof. dr. fatma meriç yılmaz kimdir prof. dr. fatma meriç yılmaz kim prof. dr. fatma meriç yılmaz menzil dr fatma meriç yılmaz Kızılay