Türkiye Tek Yürek Kampanyası'nda 30 Milyar TL Soru İşareti

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de gerçekleşen 6 Şubat depremleri sonrası başlatılan "Türkiye Tek Yürek Kampanyası"nda toplanan bağış miktarını ve kullanımını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, 85 milyar 697 milyon 129 bin 344 lira toplandığını, bu paranın 56 milyar 563 milyon 536 bin 392 lirasının depremzedelere yardım amacıyla kullanıldığını belirtti. Açıklamada, toplanan bağışların AFAD hesaplarında olduğu ve bağış yatırma işlemlerinin devam ettiği vurgulandı.

 30 Milyar Lira Nerede?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kampanyada bağışlandığı açıklanan 115 milyar liranın akıbeti hakkında soru önergesi vermişti. Gürer, bağışlanan ile toplanan miktar arasındaki 30 milyar liralık farka dikkat çekerek, bu farkın neden kaynaklandığını sorguladı. Gürer, bağış taahhüdünde bulunup henüz ödeme yapmayan kişi ve kuruluşların varlığına işaret etti.

Bağışların Kullanımı

Bakan Yerlikaya, toplanan bağışların afetzedeler için çeşitli ihtiyaçlar doğrultusunda harcandığını detaylandırdı. Bu harcamalar arasında hane başı ödeme, vefat yardımı, kira ödemesi gibi kalemler yer aldı. Ayrıca, konteyner kent kurulumu ve sosyal donatı çalışmalarının sürdüğü de bilgiler arasında