UÇAKSAN, Pakistan ile TROY T400 Uçakları Tedarik Anlaşması İmzaladı

TAKİP ET

Türkiye merkezli havacılık şirketi UÇAKSAN, Pakistan'ın askeri ve sivil ürün tedarikçisi olan Defence & Strategic Ventures (DSV) ile 5+5 adet TROY T400 uçağının tedarikine yönelik bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, Türkiye'nin son dönemde ihraç ettiği havacılık platformlarına sivil uçakların eklenmesini sağlayacak.

T400, UÇAKSAN tarafından geliştirilen ilk uçak olan 2 kişilik T200'ün bir üst sınıfında konumlanıyor. Uçak, karbon kompozit gövde, cam kokpit ve güçlü bir aerodinamiğe sahiptir ve 4 kişilik kapasiteyle görev yapabilir. T400, pilotaj eğitimlerinde, genel havacılıkta, tarım amaçlı ve gözlem amaçlı görevlerde kullanılabilir. Saatte 180 kilometre seyir hızına ulaşabilen uçak, maksimum irtifada 3900 metre yükselebilir ve uçuş menzili 1000 kilometredir. Ayrıca, 1200 kilogram kalkış ağırlığına sahiptir.

UÇAKSAN'ın CEO'su Emre Balcı, yaptığı açıklamada, şirketlerinin sivil havacılık alanında ürettiği 2 ve 4 kişilik uçakların sınıfının en üst düzey uçakları olduğunu vurguladı. Balcı, Pakistan merkezli DSV ile uzun süren görüşmeler sonucunda aldıkları bu siparişin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca, şirketin yurt dışında başka firmalarla da görüşmelerde bulunduğunu ve sonuçlar geldikçe açıklamalarını yapacaklarını dile getirdi. Balcı, UÇAKSAN'ın tesisleşme yatırımlarına hız vererek üretime geçmeyi amaçladığını ve sivil havacılık alanında dünya çapında daha etkin bir rol oynamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

uçaksan uçaksan troy t200 uçaksan kimin uçaksan emre balcı uçaksan t200