Ukrayna Savaşı: Rus hava saldırılarında 8 Kişi öldü

TAKİP ET

Rus hava saldırıları, başkent Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna'nın çeşitli şehirlerine yönelik gerçekleştirildi ve en az altı kişi öldü.

Rus hava saldırıları, başkent Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna'nın çeşitli şehirlerine yönelik gerçekleştirildi ve en az altı kişi öldü.

Yerel belediye başkanına göre, Dnipro şehrinde bir kadın ve üç yaşındaki kızı öldü.

Yetkililer, merkezi Uman şehrindeki konut binalarına füzelerin isabet etmesi sonucu dört kişinin öldüğünü ve 17 kişinin yaralandığını bildirdi.

Interfax haber ajansına göre, Kremenchuk ve Poltava şehirlerinde de patlamalar yaşandı.

Kiev şehir askeri yönetiminin başı, bu saldırının başkentteki ilk Rus füze saldırısı olduğunu söyledi ve sivil kayıplara dair henüz rapor bulunmuyor.

Yetkililer, Ukrayna'nın hava savunma sistemi tarafından 23 füzeden 21'inin ve iki saldırı insansız hava aracının düşürüldüğünü Telegram mesajında belirttiler.

Ukrayna Devlet Sınır Servisi tarafından Telegram'a gönderilen bir video, Uman'daki hasar görmüş bir apartman binasını gösteriyor.

Saldırılar, Ukrayna kuvvetlerinin Batılı müttefikler tarafından sağlanan yeni ekipmanlar, tanklar dahil olmak üzere bir askeri saldırıya hazırlandığına inanıldığı bir sırada gerçekleşti.

Rusya, stratejik olarak önemli Bakhmut şehrinin kontrolü için 10 ay süren bir kış saldırısında ilerleme kaydetmekte zorlanıyor.

ukrayna savaşında kaç kişi öldü ukrayna savaşı son durum ukrayna savaşı ukrayna savaşı ne zaman başladı ukrayna savaşı bitti mi Rusya Putin