Uzaktan Çalışma beraberinde uyuşturucu sorunu getirdi

TAKİP ET

Bir iş gününde, Ray uyanır, kahve yapar, sigara içer ve ardından "iş toplantılarına oturmadan önce" "biraz esrar içer", zaten "Mavi görünsem de, Zoom'da kimse bunu göremez," diye düşündü. Bir şirketin orta düzey yöneticisi  olan Tom.

Bir iş gününde, Ray uyanır, kahve yapar, sigara içer ve ardından "iş toplantılarına oturmadan önce" "biraz esrar içer", zaten "Mavi görünsem de, Zoom'da kimse bunu göremez," diye düşündü. Bir şirketin orta düzey yöneticisi  olan Tom.

Hayır bu Franz Kafka'nın Dönüşüm romanın modern baskısından bir alıntı değil şu anda yaşanan Uzaktan çalışma ütopyasının yan ürünü.

"Gerçekten yorgun olursam, sadece uzanabilirim," diyor Tom , kariyerine zarar gelmesinden korktuğu için sadece orta adını açıklıyor. "Artık hiç düşünmediğim şekillerde kullanabilirim." Derken yüzünde ifade değişimi olmadan.

Veriler iş hayatında, Tom gibi milyonlarca insan olabileceğini gösteriyor.

Atlanta Federal Rezerv Bankası'nın Mayıs 2022 tarihli bir çalışması, madde kullanım bozukluğu olan Amerikalı çalışma çağındaki insanların (25 ila 54 yaş arası) pandemi öncesi döneme göre %23 arttığını, 27 milyona yükseldiğini tahmin ediyor.

Bu, çalışma çağındaki insanların yaklaşık altıda birine denk geliyor. Karen Kopecky adlı raporun yazarlarından biri olan bu durumun işgücüne katılımda %9 ila %26 düşüşe neden olduğunu ve bugün hala devam ettiğini belirtiyor.

 

Sierra Tucson adlı bir uyuşturucu rehabilitasyon firmasının Kasım 2021 tarihli bir anketine göre, ABD çalışanlarının yaklaşık %20'sinin uzaktan çalışırken rekreasyonel ilaçlar kullandığını ve sanal toplantılarda etkisi altında olduğunu kabul ettiği belirlendi. Bir anket göre, dijital rehabilitasyon kliniği Quit Genius, beş kişiden birinin madde kullanımının iş performansını etkilediğine inandığını buldu.

 

Bloomberg, çoğunlukla çalışan hastaları tedavi eden yarım düzine bağımlılık uzmanı ile görüştü. Tümü, tedavi programlarının pandemi sonrası dönemde aşırı taleple karşı karşıya kaldığını söylüyor. Uzaktan veya karma düzenlemelerle desteklenen uzun süreli ödemeler, iş arkadaşları tarafından görülmeyen uyuşturucu ve alkol yakınlığı ve günlük işlevselliği sürdürme teşviki sunuyor. Sonuç olarak, tespit edilmeyen madde alışkanlıkları yaygınlaştı ve şimdi daha fazla şirket çalışanlarının ofise geri dönmesini talep etmesiyle ortaya çıkıyor.

 

First Advantage'ın yaptığı bir ankete göre, rastgele işyeri uyuşturucu testleri 2021'den 2022'ye %37 arttı.

Elbette, patronun gözünden madde kullanımını gizlemek, patronlar olduğu sürece vardı. Ancak pandemi öncesi dönemde, çoğu aşırılık iş saatleriyle sınırlıydı.

"Uzaktan çalışan insanlarla, daha karmaşık bir desen olabilir," diyor Chicago'daki Positive Sobriety Institute'in tıbbi direktörü Daniel Angres, profesyoneller ve doktorlar için bir klinik. Sağlık hizmetleri gibi güvenlik önlemleri ve terapistlere erişim gibi önlemleri olan sektörlerde, kötüye kullanımın daha az olduğunu - tıbbi yönergelerle çelişen ve sağlık ve işlevselliği olumsuz etkileyen şekillerde kullanımı olarak tanımlanan - görüyor.

 

"Özellikle daha az koruma önlemleri olan alanlarda görüyoruz," diyor Angres, teknoloji, finans ve hukuk gibi alanlarda olduğu gibi.

 

Zoom Esrar Uzaktan Çalışma Uyuşturucu Kafka Değişim