WAGNER GRUBU, RUS HÜKÜMETİ İLE KÖPRÜLERİ ATTI

TAKİP ET

Ukrayna karşısında bile acizliği ortaya çıkan Rusya hırsını Rus ordusundan daha başarılı olan  Yevgeny Prigozhin ve şirketi Wagner den çıkama aşamasına geldi.

Öyleki son haberlere göre Yevgeny Prigozhin, Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu'yu, Rus ordusuna Ukrayna güçlerine karşı savaşan Wagner'in Ukrayna'daki saha kamplarına roket saldırısı emri vermekle suçladı  ve  Shoigu'nun tüm Wagner Grubu üyelerinin Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalaması yönündeki emrine uymayacağını açıkladı.

 

Prigozhin ve Shoigu arasındaki anlaşmazlığın Wagner Grubu ve Rus hükümeti için ciddi sonuçları olabilir. Wagner Rus hükümetine karşı gelmeye devam ederse dağıtılabilir, veya Rus güçleri tarafından hedef alınabilir. Rusya için büyük tehlike ise şirketin paralı askerlinden oluşması ve klasik olarak bu tip birliklerin  parayı veren için savaşıyor olması.
Wagner şirketinin iflas etmesi veya dağıtılması halinde Paralı askerlerin en azından çoğunun Ukrayna saflarına geçeceği ve zaten Bir işe yaramayan Rus ordusunun dahada büyük sıkıntılar yasacağı kesin gibi.

Prigozhin ve Shoigu Prigozhin Sergei Shoigu wagner grubu Ukrayna