YEREL POLİS RAHUL GANDHİNİN GERGİNLİK BÖLGESİNE GİTMESİNE İZİN VERMEDİ

TAKİP ET

Hindistan muhalefet lideri Rahul Gandhi Perşembe günü şiddet olaylarının yaşandığı kuzeydoğu eyaleti Manipur'u ziyaret etmek üzere yola çıktığı sırada yerel polis tarafından durduruldu.

Raporlara göre polis, bölgede toplanmaya başlayan kalabalığı dağıtmak için 53 yaşındaki liderin konvoyunun yakınına göz yaşartıcı gaz attı, Gandhi, şiddet olaylarından en çok etkilenen bölgelerden biri olan Churachandpur bölgesine gidiyordu.

Myanmar sınırındaki Manipur, Mayıs ayı başından bu yana etnik gruplar arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Şu ana kadar resmi makamlara göre, Şiddet olaylarında en az 100 kişi öldü ve 40,000'den fazla kişi evlerini terk etti.

Gandhi, huzursuzluk nedeniyle yerlerinden edilen insanlarla buluşmak üzere yardım kamplarını ziyaret etmeyi planlanıyordu ancak konvoyu güvenlik gerekçeleri ve sahadaki istikrarsız durum gerekçe gösterilerek güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Polis olası bir el bombası saldırısına karşı uyardı

"Rahul Gandhi'nin geçmekte olduğu otoyol boyunca el bombası saldırısı ihtimali var. Güvenliğini ve emniyetini göz önünde bulundurarak kendisine izin vermedik," diyen polis şefi Heisnam Balram.

Yolda durdurulduktan sonra Gandhi polisin helikopterle Churachandpur'a gitme teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Muhalefet liderinin ziyareti sırasında Manipur'un başkenti Imphal'in eteklerinde çoğunluğu Hindu olan çoğunluk Meiteiler ile Hiristiyan Kuki azınlığı arasında çıkan çatışmada iki kişi öldü 4 kişi yaralandı.

Rahul Gandhi, Kimdir:

Rahul Gandhi, Hindistan'da bir muhalefet lideri ve siyasetçidir. Rahul Gandhi, Hindistan Ulusal Kongresi (Indian National Congress) partisinin üst düzey bir lideridir ve partinin de facto lideri olarak kabul edilir. Ayrıca, Hindistan'ın bağımsızlık hareketinin önde gelen isimlerinden biri olan Jawaharlal Nehru'nun torunu ve Hindistan'ın ilk Başbakanı olan Indira Gandhi'nin oğludur.

Rahul Gandhi'nin fikirleri ve politikaları genellikle merkez-sol spektrumunda yer alıyor. Hindistan'da sosyal adalet, eşitlik, yoksullukla mücadele ve kadın hakları gibi konular üzerinde odaklanırken. Ayrıca, hükümetin sorumluluk ve hesap verme mekanizmalarını güçlendirmeyi ve şeffaflığı savunuyor.

rahul gandhi rahul gandhi age rahul gandhi wife rahul gandhi net worth rahul gandhi religion Hindistan