Yunanistan Mülteci yardımlarını engelliyor

TAKİP ET

Berlin merkezli insan hakları ve yardım örgütü Mare Liberum, Ege Denizi üzerinden Yunanistan'a geçen göçmenlerin durumunu takip etmek için kendi kendini feshettiğini duyurdu. Örgüt, son açıklamasında, Yunan Adası Midilli'deki yerel güvenlik güçlerinin artan baskıları ve sınır makamlarının sığınmacılara yönelik tavrını eleştirdi.

Berlin merkezli insan hakları ve yardım örgütü Mare Liberum, Ege Denizi üzerinden Yunanistan'a geçen göçmenlerin durumunu takip etmek için kendi kendini feshettiğini duyurdu. Örgüt, son açıklamasında, Yunan Adası Midilli'deki yerel güvenlik güçlerinin artan baskıları ve sınır makamlarının sığınmacılara yönelik tavrını eleştirdi. Mare Liberum'un yönetim kurulu üyesi Hanno Bruchmann, Almanya ve Avrupa Birliği'nin (AB) sığınmacılara insan haklarına uygun muamele konusunda ciddi bir irade göstermediğini dile getirdi. Bruchmann ayrıca, geri korumanın, yasaklı kampların ve göçmenlerin kriminalize edilmesinin bölgesel bir rutin haline geldiğini belirtti.

Mare Liberum'un internet sitesinde, Yunanistan'daki incelemeler için gerekli izinlerin bürokratik önlemleri aşarak alınabildiği ve ilgili merkezde yapılan değişikliklerle Sahil Güvenliği direktiflerine uyulmadığı takdirde yüksek para ve hapishane cezaları ile karşı karşıya kalınabileceği ifade edildi. Bu riski almamaya karar veren örgüt, tartışmalara karşı verilen mücadelenin sonuçsuz kaldığını belirterek kendini feshetti.

Mare Liberum, 2018'den beri sığınmacıları izlemek için Ege Denizi'nde çalışan ve geçen bir gemi ile Türkiye-Yunanistan deniz sınırında da faaliyet gösteriyordu.

akdeniz mülteci faciası akdeniz mülteci krizi ercüment akdeniz mülteci Mare Liberum Yunanistan