Yunanistan'da Seçimler 21 Mayıs'ta

TAKİP ET

Yunanistan'da 21 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler için resmi süreç başladı. Başbakan Kiryakos Miçotakis, anayasaya uygun olarak seçimleri ilan etmek için Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropoulou'nu ziyaret etti ve seçim kararını tebliğ etti.

Yunanistan'da 21 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler için resmi süreç başladı. Başbakan Kiryakos Miçotakis, anayasaya uygun olarak seçimleri ilan etmek için Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropoulou'nu ziyaret etti ve seçim kararını tebliğ etti. Seçim tarihi, Cumhurbaşkanının sembolik onayından sonra Yunan parlamentosunun girişine asıldı ve parlamentonun dağıtıldığı duyuruldu. Anayasaya uygun olarak, parlamentonun dağılmasıyla birlikte, Yargıtay başkanlarından biri, seçimler tamamlanana kadar ülkeyi yönetecek.

Seçimlerde, radikal sol SYRIZA liderliğindeki parti ikinci sırada yer alırken, sosyalist PASOK liderliğindeki parti de üçüncü sırada yer alıyor. Ancak seçimler "nisbi seçim" sistemiyle yapılacağı için hiçbir parti, tek başına hükümet kurmak için gereken yüzde 46.7 oranına ulaşamayacak gibi görünüyor. Bu nedenle, seçimlerin Temmuz ayı başlarında, bu kez salt çoğunlukla tekrarlanması bekleniyor. İkinci seçimlerde ise bir parti, tek başına hükümet kurmak için en az yüzde 38 oya ihtiyaç duyacak.

yunanistan seçimleri ne zaman yunanistan seçimleri 2023 yunanistan seçimleri yunanistan seçim yunanistan seçim sonuçları SYRIZA PASOK Ekaterini Sakellaropoulou Kiryakos Miçotakis